Nieuws

 

Leo Waudman, is ruim 40 jaar actief geweest in de volksdanswereld. Uitvoerend danser, choreograaf, docent, specialist Bulgaarse dans, repetitor en als reisleider. Na zijn danscarrière is hij geëmigreerd naar Spanje-Andalusië. In deze jaren van wonen en werken in Andalusië, heeft hij enorm veel kennis opgedaan van de omgeving met zijn prachtige natuur en cultuur.

Loes Eijssens, is ook ruim 40 jaar actief geweest in de volksdanswereld. Uitvoerend danser, docent en choreograaf van divers kinderdansmateriaal, ook heeft zij vele dansevenementen georganiseerd. Zij is tevens groepsleerkracht in het basisonderwijs.

Deze kennis hebben zij gebundeld en hebben zo het idee opgevat om reizen te organiseren voor dansers.
Zij hebben op hun eigen locatie (tussen de olijfbomen) groepsaccommodatie gerealiseerd. De accommodatie bestaat uit 6 en 9 persoonstenten. De tenten zijn volledig ingericht als een vakantiewoning en voorzien van alle gemakken.
Zij kijken uit op de Sierra de Valle de Abdalajis deze Sierra ligt aan de noordzijde van het natuurpark "Desfiladero de los Gaitanes".
Gelegen rond Embalses de Guadelhorce (3 Stuwmeren).

 

Sibylle (1968) begon op 7-jarige leeftijd met volksdansen. Vanaf haar 16e geeft ze les en in 1990 heeft ze de kaderopleiding tot volksdansdocent afgesloten. Vanaf dat moment heeft Sibylle vele cursussen in binnen- en buitenland gevolgd om nog meer te weten te komen over de verschillende stijlen in de volksdans.

In de loop der jaren heeft Sibylle zich gespecialiseerd in de Bretonse dans en recent bekwaamt ze zich meer in de Albanese dans.
Volksdansen is voor haar niet alleen de dans en de muziek maar ook het verhaal achter de bewegingen, het land, de cultuur en de inwoners. En vooral het samen dansen.

Naast vooral workshops internationale dans in binnen- en buitenland organiseert Sibylle ook cursussen en festivals met haar Stichting Dansevent.nl.

Dansen met Sibylle betekent: mooie muziek, mooie dansen, duidelijke uitleg in een ontspannen sfeer en dansante opbouw en altijd achtergrondinformatie, en dit alles met voorbeeld van een enthousiaste danseres!

Voor de sportieve dansvakantie in Spanje zal ze zorgen voor een zeer gevarieerd programma, met bovenstaande ingrediënten en vooral veel plezier.

Marja Boeschoten en At van Rijsdam Marja heeft bij vele evenementen de catering verzorgd. Samen met At verzorgt zij de catering tijdens de dansvakantie.

Sportieve en culturele activiteiten

👣 Caminito del Rey

Ook het nabij gelegen “Koningspad” is een aantrekkelijke wandeling.
De Geschiedenis van "Het Koningspad" Filmpje Caminito del Rey
Het pad is aangelegd rond 1901 om het transport van goederen en personeel van en naar de centrale tussen El Chorro- en de Gaitanejo watervallen makkelijker en vlugger te laten verlopen. In 1905, na een bouwtijd van 4 jaar werd de centrale officieel geopend.
Het pad is 3 kilometer lang, ongeveer een meter breed en bevindt zich 100 meter boven de naastgelegen rivier. Helaas was het in verval geraakt en een levensgevaarlijke klim geworden.
Na herstelwerkzaamheden is het pad weer geopend en een eenvoudige route geworden.
Het staat op de nominatie voor Werelderfgoed.

👣 Cantera

Een mooie lange bergwandeling over een goed begaanbaar pad. In korte tijd ben je op een hoogte van ca 1000m beland. Gedurende de wandeling heb je steeds prachtige uitzichten op de vele facetten van de omgeving; meren, valleien, rechtstreekse kijk op de
kloof van de Caminito del Rey en met een beetje geluk zien we boven ons hoofd de gieren cirkelen. Langs een pad met haarspeldbochten lopen wij naar beneden om weer in de steengroeve (Cantera) te arriveren.

👣 Wandeling naar uitkijkpunt op de gierennesten

Vanaf de meren maken we een wandeling naar een hoog punt. Daar vandaan heb je goed zicht op de gierennesten. De gieren hebben jongen en met een beetje geluk kun je deze spotten. De weg start met een goed begaanbaar stijgend pad. Het laatste stuk is een
matige klim over stenen, maar goed te doen.

🅼 Cordoba

Corduba was rond 206 v.Chr. de hoofdstad van Baetica het huidige Andalusië. Door de winning van diverse edelmetalen werd Baetica een zeer rijke Romeinse provincie. In 756 komt Andalusië onder Moors bewind. In 785 start de bouw van de Mezquita (Moskee). Na vele oorlogen komt in 1492 een eind aan dit bewind. In een latere periode hebben ze in het midden van de Mezquita een Kathedraal gebouwd. Wij gaan, op eigen gelegenheid, een rondwandeling in zowel de Mezquita als het oude centrum maken. Als er nog tijd resteert, is het zeker de moeite waard om ook een bezoek aan het archeologisch museum te brengen. (De toegang is gratis)
Palacio de los Marqueses de Viana met z’n prachtige historie en binnentuinen.
Via de Romeinse brug “Puente Romano” lopen wij terug naar de bus om af te reizen naar Cortijo dos Santos.

🅼 Picasso museum

Het Museo Picasso is een museum in Málaga gevestigd in Palacio de Buenavista in de omgeving van het geboortehuis van Pablo Picasso gelegen in het centrum van de stad.
Het heeft circa 200 werken, waaronder ook sculpturen en keramiek.

🅼 Malaga

  • Overdekte markt in de ochtend
  • Semana Santa Museum
  • Kathedraal de Manke
  • Alcazaba
  • Romeinse opgraving
  • Bodega El Commandeur (dicht bij de overdekte markt)

 

Programma onder voorbehoud!

 

Dag 1

17-10

Zondag

Aankomst in Malaga. We rijden met kleine busjes naar de accommodatie van Cortijo dos Santos. Onderweg is er gelegenheid om wat privé inkopen te doen. Fruit/ extra drinken etc.

Bij aankomst informatie over de accommodatie en omgeving, daarna de slaapruimtes betrekken.

s Middags dans olv Sibylle.

Dag 2

18-10

Maandag

We maken ’s ochtends een wandeling naar het uitkijkpunt op de gierennesten.

s Middags “Flamencodans” olv Ana Ortiz

 

Dag 3

19-10

Dinsdag

Een bezoek aan de stad Cordoba.

We bezoeken de Mezquita, daarna is er gelegenheid om een rondwandeling te maken. Cordoba heeft een gezellige Medina, leuke kleine straatjes en pleintjes waar je heerlijk kunt lunchen. Ook het Palacio de los Marqueses de Viana met de prachtige binnentuin is een bezoek waard. (Een mooie lunch plek)

Ook kun je het archeologische museum bezoeken met enorm veel Romeinse vondsten; dit museum is gebouwd op een amfitheater.

We spreken aan het eind van de middag af op de Romeinse brug.

Aansluitend dans olv Sibylle.

Dag 4

20-10

Woensdag

We maken ’s ochtends een wandeling door de kloof Des Filadera de Gaitanes over het wereldberoemde pad van de Koning, “Caminito del Rey”.

(Tijden kunnen afwijken ivm tijdslot tickets)

Kookworkshop “paella” olv Pepe.

Dag 5

21-10

Donderdag

We maken ’s ochtends een wandeling, deze wandeling heeft spectaculaire vergezichten over de stuwmeren en omgeving.

s Middags dans olv Sibylle.

Dag 6

22-10

Vrijdag

Een bezoek aan de stad Malaga.

We gaan naar het Picasso museum en je kunt op eigen gelegenheid Malaga ontdekken.

Wij geven allerlei suggesties en een routekaart, of je loopt met ons mee.

Je luncht in Malaga, aansluitend dans olv Sibylle.

Dag 7

23-10

Zaterdag

s Ochtends en ’s middags dans olv Sibylle, tussendoor de lunch.

Dag 8

24-10

Zondag

s Ochtends en ’s middags dans olv Sibylle (in de middag een korte w-shop).

We sluiten af met een Tapas workshop olv Pepe.

 

Dag 9

25-10

Maandag

Vertrek naar de luchthaven

 


Last modified: 21/05/2021 08:12:29 UTC