Nieuws

 

Vladimir Tanasijević (Servisch)

Met live muziek van Aleksandar Smrekić.

Foto: Vladica en Sasha

Vladimir en Aleksandar hebben al eerder in Nederland les gegeven waaronder op het Zomerfestival 2017. Vladimir en Aleksandar weten met hun humor en muzikaliteit een feestje van hun workshop te maken.

 

Genc Kastrati  (Albanees)

Foto: Genci Kastrati

De Albanese Genc Kastrati komt speciaal voor het 3KC naar Nederland. Hij leert authentieke volksdansen aan uit diverse streken.

Genc Kastrati is choreograaf, danspedagoog en solo-danser bij het Nationaal Ensemble voor Volksdans en Zang in Tirana (Albanië). Authenticiteit is voor Kastrati erg belangrijk. Hij selecteert zorgvuldig traditionele dansen die ook geschikt zijn voor internationale recreatieve volksdansgroepen.

Kastrati is in 2005 cum laude afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Tirana (Albanië).

Genc was ook docent op de Zomerfestivals van 2015 en 2016.

Koosje Schouten (Keltisch) 

Foto: Koosje Schouten

Vrolijke groepsdansen met prachtige figuren waarbij je vaak van partner of paar wisselt zijn kenmerkend voor de dansen uit de Keltische culturen. Deze dansen worden nog steeds veel gedanst of feesten en partijen, men kan op een ontspannen manier met alle gasten die men nog niet kent kennis maken doordat je telkens doorschuift in de dans! In de Ceilidh's uit Schotland wordt gebruik gemaakt van wandel-, galop- en spinpassen om de figuren te vormen; in de Ierse Ceili's danst men een (al of niet uitgedraaide) drie-pas en een side-step om zich voorwaarts of zijwaarts te verplaatsen. Beide landen hebben daarnaast ook nog een cultuur van mooie en moeilijke solo-dans vormen levend gehouden; er worden elke maand nog wedstrijden georganiseerd waarin men elkaar de loef afsteekt met de meest technisch uitdagende passen. In Schotland noemt men dat Highland Dance en in Ierland Stepdans, waarbij zowel de elegante soft-shoe dansen als de ritmische hard-shoe dansen (ook wel 'Ierse tap' genoemd sinds Riverdance de wereld veroverd heeft) aan bod komen.

Voor meer info: http://www.keltischdansje.nl/

Orkest Turquasi

Foto: TurquasiMet zes enthousiaste en ervaren muzikanten begeleidt Turquasi volksdansbals in heel Nederland en soms ook daarbuiten. Deze 3KC speelt Turquasi het bal op vrijdagavond.


Astrid van der Zouwen: viool, zang
Aisha Harmsen: accordeon
Monique Hermans: gitaar, tambura, zang
Saskia Reinders: contrabas, zang
Simon Willig: slagwerk
Tjalling Smittenberg: klarinet, saxofoon

 

Voor meer info: mailen naar:sibylle@dansevent.nl


Last modified: 16/11/2017 09:45:31 CET