Nieuws

 

Dilyana Kurdova

Dilyana Kurdova

Griekse en Bulgaarse dans

tournee zaterdag 14 maart t/m zaterdag 11 april 2020

Dilyana Kurdova uit Bulgarije is ondertussen een bekende docente in Nederland en België (en andere landen in Europa). In 2015 en 2017 hebben velen kennis kunnen maken met haar enthousiasme, liefde voor en gedegen kennis van de Bulgaarse volksdans.

Wat niet veel mensen weten is dat haar danscarrière begon in Griekenland. Tijdens een van haar studies heeft Dilyana 7 jaar in Athene gewoond (ze spreekt vloeiend Grieks) en zich daar ondergedompeld in de Griekse folklore, traditionele muziek en dansen. Dit was de aanleiding om haar eigen Bulgaarse folklore ook te onderzoeken.

Op de Driekoningencursus van afgelopen januari heeft Dilyana met succes Griekse dans gegeven. De Griekse dans, zang en muziek zit in haar lijf en het is duidelijk te zien dat het haar eerste liefde voor de dans is.

Van zaterdag 14 maart t/m zaterdag 11 april zal Dilyana op tournee zijn in België en Nederland met Bulgaars en Grieks. Mocht je geïnteresseerd zijn in een workshop Griekse of Bulgaarse dans (of een mix) met Dilyana, neem dan contact op met Sibylle Helmer: sibylle@dansevent.nl


Last modified: 14/02/2020 10:29:03 UTC