Nieuws

 

Zoom downloaden en installeren

Je kan gratis een account aanmaken op: https://zoom.us/signup

En de software kan je downloaden via: https://zoom.us/support/download

Hoe hou ik de dansleider in beeld

Zoom heeft verschillende mogelijkheden om je beeld in te stellen. Bij Windows, Mac en Linux zit rechtsboven een knop waarmee je kunt wisselen tussen "speaker view" en "gallery view". Op tablets en smartphones doe je dat door het beeld naar rechts of links te swipen.

In Speaker View zal automatisch degene die geluid maakt groot in beeld komen. Tijdens de les staan alle microfoons op mute en krijg je dus automatisch de dansleider in beeld.

Je kan ook "pin video" gebruiken, maar als er dan een musikant of een 2e dansleider op een andere locatie is dan moet je eerst "unpin video" doen.

Voor meer uitgebreidde toelichting in het Engels met schermafdrukjes zie: https://support.zoom.us -> Active-Speaker-Video-Layout

Veelgestelde vragen over Zoom

 1. Moet ik een zoom gebruikersnaam aanmaken (een zoom account)?
  Nee, je kan zonder in te loggen met alleen het id en wachtwoord deelnemen aan de instuif, maar dan moet je wel eerst de app (programma) installeren.
 2. Moet ik het programma installeren?
  Je kan via de browser kijken zonder te installeren, maar dat kan niet altijd zonder account aan te maken. Het programma (of app) biedt wel betere kwaliteit van video en geluid.
 3. Ik lees over beveiligingsproblemen met Zoom. Kan ik zoom wel veilig gebruiken?
  Zoom heeft laten zien de problemen serieus te nemen en neemt maatregelen. Sociale media zijn door ontbreken van goede wetten en handhaving niet veilig. U moet altijd voorzichtig zijn met wat u deelt op Internet.
 4. Waarom is het geluid zo slecht?
  In principe moet het geluid dansbaar zijn en Nicolien verstaanbaar.
  Met live streamen zouden we veel beter geluid kunnen produceren, maar dan is het niet mogelijk om elkaar te zien dansen. Zoom is een teleconferentie applicatie en dan is de geluidskwaliteit helaas minder.
  Maar je kan er vaak wel wat aan doen door te zorgen dat je een goede wifi of mobiele verbinding hebt. Soms doet mobiel het beter dan wifi. Een computer met een draad verbinding doet het vrijwel altijd beter dan over wifi.
 5. Waarom kunnen er maar 100 mensen meedoen?
  We hebben het Zoom abonnement vergroot naar 500 deelnemers. 
 6. Waarom lopen geluid en video niet gelijk?
  Dat is helaas soms het geval wanneer je eigen verbinding overbelast is. Probeer andere diensten die je Internet verbinding gebruiken uit te zetten. Denk o.a. aan online gamende kinderen. Dat gaat helaas niet altijd samen?
 7. Kunnen we entree betalen / geld doneren?
  Ja graag. We maken kosten (Groot Zoom abonnement, nieuwe camera, nieuwe lampen),  en willen graag Nicolien ook wat betalen. Per keer een paar euro overmaken op:

  NL 44 INGB 0006 3629 13, tnv St Dansevent.nl, te Utrecht,
  ovv online instuif of online dansles Sibylle
 8. Ik ben dansleider en wil graag op deze manier les kunnen geven. Hoe?
  Stuur een email naar frank @ heuveltop.nl (zonder spaties) en hij kan je de techniek uitleggen.

 


Last modified: 25/10/2020 16:37:22 UTC